Forsbergs skomakeri
Skomakarn i Tierp
1984-1986

Vid det här laget hade även Sören, Tords son och Rose-Maries bror, blivit involverad i skomakeriet. Vi blev erbjudna att överta ett skomakeri i Tierp och bestämde oss för att flytta skomakeriet i Skutskär från Kyrkvägen till tvärs över gatan bredvid Shellmacken. (bilden har försvunnit)

Under de närmaste åren växte antalet medarbetare. Sören ville prova något annat men Kjelle och Sonja kom istället. Och så småningom även Birgitta för att ta hand om det växande pappersarbetet.

 

 

SKOMAKARNA
1986-2000

1986 började vi tycka att det var besvärligt med två olika bolag och revisorn sa att det enklaste var att bilda ett nytt bolag som övertog de andra två. Vi hade också börjat önska oss ett enklare företagsnamn. Vi var ju flera skomakare och alla hette inte Forsberg så vi beslöt oss helt enkelt för SKOMAKARNA.

1989 fick vi nya frächa lokaler i Skutskärs centrum och det mesta flöt på rätt bra. Men i början av 90-talet började modet förändras och reparationsmängden minskade. Tord, som hade besvär av gamla skador, tyckte att han var den av oss som hade lättast att få nytt jobb, och sadlade om till lärare. Men i slutet av 1991 var det bara att konstatera att arbetsmängden inte räckte till och till slut var det bara Rose-Marie och Hans kvar. Skomakeriet i Tierp såldes och i Skutskär började vi sälja bland annat väskor och plånböcker.

butiks
butik

 

 

 

 

 

 

Från arbetsförmedlingen i Gävle fick vi 1992 en förfrågan om vi kunde ta emot en lärling, Enrique Molina. 1994 tog vi tillbaka skomakeriet i Tierp och Enrique anställdes för att sköta om detta.

sno11998 dök det upp en ledig lokal i Gävle mittemot Polhelmsskolan och vi beslöt oss för att prova om det skulle gå att driva skomakeri även där. Enrique började fundera på att öppna eget och vi började se oss om efter en ny lärling. Det blev Björn Grönholm. Och 1999 övertog Enrique skomakeriet i Tierp.

 

 

SKOMAKARNA Söder – Timmermansgatan
2000-2012

På våren 2000 beslutade vi oss för att omorganisera våra skomakerier. Skutskärsverkstan försörjde bara en av oss och Gävleverkstans potential verkade lovande. Att få alla maskiner på samma ställe skulle spara massor av tid. Dessutom var det inte roligt att arbeta ensam.

Vi fick tag på en lokal på Timmermansgatan på Söder som var tillräckligt stor för att fylla våra behov. Dit flyttade vi i september 2000.

skovardverkstad

 

 

 

 

 

 

Genom ett samarbete med skoaffären Ballad som flyttade in i våra gamla lokaler i Skutskär kan vi fortfarande erbjuda en viss service till våra kunder där.  Väskbutiken är kvar och Ballad tar emot och lämnar ut skor till dem som har svårt att ta sig in till Gävle.

 

 

SKOMAKARNA Söder – Gallerian Södran

2012-

 

 

b2    b4